Opendag KNRM

Op zaterdag 6 mei 2017 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij.

De KNRM is er niet alleen voor de bezitters van een boot maar komen ook in actie bij duiker in nood, zeg nooit dat overkom mij niet.

In Dordrecht hebben wij ook een KNRM station heb je nieuwschierig breng ze dan een bezoekje.

Egypte 2017

Eindelijk… 7 januari was het zo ver. Onze duikvakantie, Jeff, Richard, Koen en zijn vrouw Liesbeth en ik, was begonnen.
Vroeg vertrokken naar Schiphol in verband met het slechte weer die nacht.
De reis ging geheel volgens planning.
Met een temperatuur verschil van ongeveer 20 graden aangekomen in Egypte.
Zondag alle formaliteiten afgehandeld de nodige formulieren ingevuld en daarna konden we vertrekken met de boot naar de duikplek.
Tijdens de eerste duik moesten we eerst even kijken of alles goed werkte en op zijn plaats zat. Het gewicht aan lood moest natuurlijk ook goed zijn en dat allemaal met een water temperatuur van 23 graden. Hoe lekker is dat…… Read more “Egypte 2017”

Duiktoren Enschede

image1Vandaag zijn Jeff en Richard om 08.00 uur vertrokken naar Enschede. Hier bevind zich de Duiktoren van DiveWorld. Peter uit Leeuwarden had gevraagd of wij hem wilde helpen met een aantal openwater cursisten.

Omdat we toch opzoek waren naar een aantal indoor duik centra hebben we gelijk de koe bij de horens gepakt en Ja gezegd. Na de gebruikelijke koffie bij het vertrek en na anderhalf uur sturen (door Jeff) kwamen we om 10.04 aan op de duiklocatie. Read more “Duiktoren Enschede”