Opendag KNRM

Op zaterdag 6 mei 2017 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij.

De KNRM is er niet alleen voor de bezitters van een boot maar komen ook in actie bij duiker in nood, zeg nooit dat overkom mij niet.

In Dordrecht hebben wij ook een KNRM station heb je nieuwschierig breng ze dan een bezoekje.

Egypte 2017

Eindelijk… 7 januari was het zo ver. Onze duikvakantie, Jeff, Richard, Koen en zijn vrouw Liesbeth en ik, was begonnen.
Vroeg vertrokken naar Schiphol in verband met het slechte weer die nacht.
De reis ging geheel volgens planning.
Met een temperatuur verschil van ongeveer 20 graden aangekomen in Egypte.
Zondag alle formaliteiten afgehandeld de nodige formulieren ingevuld en daarna konden we vertrekken met de boot naar de duikplek.
Tijdens de eerste duik moesten we eerst even kijken of alles goed werkte en op zijn plaats zat. Het gewicht aan lood moest natuurlijk ook goed zijn en dat allemaal met een water temperatuur van 23 graden. Hoe lekker is dat…… Read more “Egypte 2017”

Spanje

Enige jaren geleden zijn wij vanuit onze vereniging een paar keer met een vrij grote en gezellige groep op duik-uitje geweest naar Llafranc in het noordoosten van Spanje. We hebben daar elke keer veel van genoten (en geleerd). Het was namelijk niet alleen maar duiken maar er was ook voldoende afleiding voor NIET-duikfanatici. Het is namelijk een schitterend dorp in een mooie omgeving met voldoende mogelijkheden tot een bezoek aan de oude stad van Girona of duiken bij de Islas Medas.

Ik ben benieuwd of hier weer opnieuw animo voor te vinden is. Read more “Spanje”